Bengt Johansson

YOGALÄRARE, PERSONAL TRAINER

För frågor om klasser och bokning:

Bengt har arbetat som yogalärare sedan 2004 och har en gedigen utbildning på över 1500 timmar, certifierade av Yoga Alliance.

Som certifierad yogainstruktör med över 1500 timmars utbildning och ytterligare utbildningar till Personal Trainer och anatomin, har Bengt betydande och mångsidig erfarenhet och expertis för att hjälpa dig att uppnå dina mål för hälsosam kropp och välbefinnande. 

Med en bakgrund inom kampsport och personlig träning är Bengts klasser både utmanande men på samma sätt anpassade för både nybörjare såväl för mer vana yogisar. Beroende på klassens sammansättning anpassar Bengt yogaklassen efter gruppens förutsättningar. 

Bengt har arbetat i mer än 20 år som yogalärare och 22 år som Personal Trainer. Innan han bestämde sig för Yoga, hade han arbetat som köksmästare i 17 år, på bland annat East, Mårten Trotsig m.fl. 

Förutom yogaklasser, har han under åren utbildat personliga tränare, hållit i workshops och utövat Acroyoga.

Tack vare Bengts gedigna utbildning både som PT, yogalärare  och kökschef, har han skräddarsytt många träningsprogram till sina klienter och elever. 

En av Bengts mer populära klasser ”Ashtanga-Hatha Fusion” kombinerar Ashtanga-yogans dynamiska flöde med Hatha-yogans jordnära principer. Denna kraftfulla kombination av rörelse och stillhet gör att du kommer att känna dig starkare, smidigare och mer fokuserad än någonsin tidigare. 

Vad Bengt kan hjälpa dig genom yoga och som PT:

  • Har du ryggbesvär eller ont i andra delar av kroppen?
  • Du kanske vill gå ner i vikt samtidigt som du stärker din kropp?
  • Du kanske helt enkelt vill börja med yoga men vet inte var du ska börja.
Bengt Johansson yoga

Utbildning

  • Flera Yoga utbildningar under åren, 1500 timmar (Yoga Alliance)
  • Personlig tränare steg I, steg II, steg III (PT-School, Stockholm)
  • Ayurveda (Jessica Blanchard)
  • Pranayama (Shri OP Tiwari)

Yoga för mig är en livsstil, ett sätt att finna harmoni och balans. Mina kunskaper inom Yoga/Ayurveda har gett mig möjlighet att kombinera österländsk och västerländsk filosofi. Inspirerande yogalärare som jag har praktiserat med är Craig Procter, Richard Freeman, Paul Dallaghan, Neil Barker, Petri Räisänen, m.fl

Bengt undervisar i ett antal olika yogastilar

Kvinna sitter i lotusposition framåtböjd
Yin Yoga

Yin Yoga är en meditativ och fördjupande yogapraktik som har sina rötter i taoismen och traditionell kinesisk medicin. Metod fokuserar på att sträcka och stimulera bindväven och de djupare lagren av kroppens vävnader, samtidigt som den lugnar sinnet genom sina meditativa inslag.

Neonskylt breathe
Pranayama

Pranayama är en mycket viktig och integrerad del av yogan. Det är andningstekniker som handlar om att kontrollera och reglera andningen genom olika tekniker. Med en rik historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden är den allmänt erkänt för sina djupgående fördelar för den allmänna hälsan och vitaliteten.

Bengt Johansson lotus position
Hatha Yoga

Hatha yoga är fortfarande en av de mest populära yogastilarna i väst.  Ett av dess främsta syften har varit att skapa harmoni mellan kropp och sinne genom fysiska övningar (asanas), andningskontroll (pranayama) och meditation.

Buddhastaty närbild. Lär dig mer om Ashtanga yoga
Yoga Nidra

Yoga Nidra är en yogateknik och en form av meditation som brukar kallas för ”yogisk sömn”. Det är en yogastil för djup avslappning som syftar till att balansera kroppen och sinnet.

Kvinna i yoga position
Ashtanga

Denna yogaform betonar styrka, flexibilitet och disciplin. Så med andra ord om du är ute efter att bli mer rörlig, starkare och fokuserad så är detta en av yogastilarna för dig.

Kvinna sitter i lotus
Restorative

Restorative yoga är en avkopplande och läkande form av yoga som fokuserar på djup avslappning och återhämtning av kroppen.

Vad eleverna tycker om Bengts yoga

"Jag har praktiserat yoga hos ett antal yogalärare och jag måste säga att jag äntligen har hittat en yogalärare som verkligen förstår hur viktigt det är med tydlig kommunikation. Bengt har en otrolig pedagogisk tillvägagångsätt. Han har ett unikt sätt att bryta ner komplexa positioner och förklara dem på ett tydligt och koncist sätt, vilket gör det enklare för nybörjare som jag själv att förstå grunderna. Jag är jättenöjd!"
Sara, stockholm
"Jag har kämpat med kronisk ryggsmärta i flera år och provat allt från att gå på massage, kiropraktor, gymträning och en massa ryggapparater mot ryggsmärta. Jag började gå 2 gånger i veckan på Bengts yoga och någon månad senare hade det gjort underverk för ryggen. Jag kunde inte gå på ett bra tag och smärtan kom tillbaka. Nu har jag kunnat börja med klasserna igen och smärtan har mer eller mindre försvunnit igen. Det gäller bara att hitta en rutin och inte missa många klasser. Även en dag i veckan gör skillnad. Jag har testat en del lärare och olika stilar men Bengts mix passar mig bäst."
Mari, Solna
Rulla till toppen